Kategóriák
 
 
 
 
 

Hasznos cikkek

 
 
Fény a hordó végén - Fenix GL22 fegyver zseblámpa

Fény a hordó végén - Fenix GL22 fegyver zseblámpa

Belépsz a szobába. A padlón egy betört ajtó maradványai és üvegszilánkok hevernek. A hátsó szobákból erőszakos hangok visszhangzanak. Mintha egy akciófilmből léptek volna elő. De valóság a családjukat védő emberek tömegei számára egy erőszakos betörés során, vagy a rendőrök ezreinek szokásos műszakjában.

Bármilyen okból is kerül hasonló helyzetbe, a taktikai előny a siker és a kudarc, az élet és a halál közötti vékony határvonalat képezheti. Ez a jó helyzetfelismerés, a világosan megjelölt célpont és a támadó tűz nélkül történő ártalmatlanná tétele formájában jelenhet meg. Mindezek a szempontok megtalálhatók a népszerű és bevált Fenix márkától származó kis csomagban. Ma tehát a GL22 fegyverlámpát vesszük szemügyre.

' A világ veszélyes hely. Nem a rossz emberek miatt, hanem a jó emberek miatt, akik csak állnak és nem tesznek semmit. Albert Einstein

Olvass tovább
A Fenix TK16 V2.0 lámpa tesztje

A Fenix TK16 V2.0 lámpa tesztje

A legtöbb ember számára a sötétség ijesztő, és ha lehet elkerülik azt. Az ismeretlennel teli árnyak és hangok felkeltik bennünk a barlanglakó őseinktől örökölt állati félelmet. A másik oldalon azonban ott vannak az erdészek, természettudósok, mentők és biztonsági szervek, akik számára a sötétség nyilvánvaló munkakörnyezet, akárcsak egy hétköznapi ember számára a fényes nappal. Ezeknek az embereknek egyedi igényeik vannak, amelyeket pontosan ismerni kell. A Fenix márka nagyon jól megérti őket, ezért előállt a TK16 V2.0 zseblámpa modellel, amelyet elsősorban fegyveres erőknek tervezett, azonban nem csak nekik szántak. A cikkben arról is fogunk beszélni, hogy ez valóban több, mint egy zseblámpa.

Olvass tovább
A világ 7 leghíresebb terepmintája

A világ 7 leghíresebb terepmintája

A legtöbben nap mint nap találkozunk terepszínű ruházattal. Legyen szó munkáról, hobbiról vagy csak stílusunk és személyes megnyilvánulásunk részeként. Az eredetileg csak a katonai erők igényeire létrehozott minták idővel elterjedtek az airsoft rajongók, halászok, vadászok körében vagy utcai viselet inspirációjaként. Tudod hogyan és mikor hozták létre? Nézzük meg közelebbről a leggyakoribb terepmintákat és keletkezésük történetét.

Olvass tovább
Cipőteszt - Salomon Forces Speed Assault 2

Cipőteszt - Salomon Forces Speed Assault 2

Ami a felszerelést illeti hagyományőrző vagyok és jobban szeretem az egyszerűséget. Nem kerülöm azonban a modern technológiákat és az innovatív megközelítést sem. Amikor lehetőségem nyílt kipróbálni a francia Salomon márka egyik legújabb termékét a Speed ​​​​Force 2 modellt, nem tudtam visszautasítani. Az első darabokat csak néhány hónapja kezdték szállítani Szlovákiába, így ez egy nagyon forró ujdonság.

Olvass tovább
Helikon-Tex funkcionális thermo alsónemű- vélemény

Helikon-Tex funkcionális thermo alsónemű- vélemény

Sokan vagyunk, akik szerint csak egy évszaktípust létezik. Az egész éves. Csak azért nem maradhatunk otthon bezárva, mert kint -10°C van és az országot pedig hó és jég borítja. Szomorúan néz ránk a szoba másik oldalából a hálózsák. A futócipők vagy street workout kesztyűk pedig egyre kitartóbban sugallják, hogy ki kéne menni a friss levegőre. A végén úgyis engedünk a csábításnak és hagyjuk, hogy a belső tűz azt tegye, amit a legjobban tud. Feszegetni a határainkat és valami újat tanítani nekünk. A tél azonban kérlelhetetlen barát és előbb-utóbb elkezdünk gondolkodni egy elengedhetetlen dolog felett hideg időben - thermo alsónemű felett.

Olvass tovább
Higiénia a természetben

Higiénia a természetben

Nagyon fontos dolog a jó útvonalterv vagy a megfelelően összeállított felszerelés, amit magaddal viszel. Az alvással vagy főzéssel kapcsolatos alapvető dolgokon kívül van egy fejezet, amely ugyanolyan fontos, és gyakran figyelmen kívül hagyják. Ez a higiénia.

Olvass tovább
A világ legnagyobb hadseregei – a sereg nagysága a döntő?

A világ legnagyobb hadseregei – a sereg nagysága a döntő?

A háborúk és a hadseregek egyidősek az emberiséggel. Ezt legjobban egy római katona illetve katonai könyvek szerzője, Flavius ​​​​Vegetius - Si vis pacem, para bellum idézete írja le. Fordításban: ha békét akarsz, készülj a háborúra. Összehasonlítást készítettünk a világ három legnagyobb hadseregéről: Kína, Oroszország és az USA. Senki sem vonja kétségbe, hogy ezek az országok a katonák, tankok, hajók és repülőgépek számát tekintve a csúcson vannak. De vajon helyesen tudnád meghatározni a sorrendjüket? Melyik országban van a legnagyobb hadsereg és fegyverzet, és hogyan áll Szlovákia?

Olvass tovább
Sátorszett vélemény

Sátorszett vélemény

Sokan a lehető legnagyobb kényelmet és luxust keresik a nyaralása alatt. Elsőbbséget élvez a medence, a külföldi konyha, az exkluzív szobák és a szálloda csillagainak száma.

És akkor ott vagyunk mi. A tavak és folyók szenvedélyes szerelmesei, bogrács vagy rúdon sült vacsorák kedvelői, acél tálban tálalva. Érzékszerveinket nem a nagyváros hangja és illata gyönyörködteti, hanem a fák csendes susogása és a friss hegyi levegő. A szállás tekintetében a legmagasabb színvonalat szeretnénk. Milliárdnyi csillag a fejünk fölött, naplementék, napkelték a horizont határával.

Az ébren lévőknek egy és közös a világuk, de álmában mindenki visszatér a sajátjához. Hérakleitosz

Olvass tovább
Tudja, hogyan kell vizet találni a természetben?

Tudja, hogyan kell vizet találni a természetben?

Képzelje el, hogy egy többnapos túra során elveszít az ösvényt, és a semmi közepén ragadva találja magát, szinte vízforrások nélkül. A víz egyértelműen a vadonban való túlélés első számú prioritása lesz. Biztosan tudoja, hogy a teste egy ideig kibírja táplálék nélkül, és nincs szüksége azonnali menedékre, hacsak nem extrém meleg esetleg fagy közeli állapot áll fenn. De több mint 24 órát víz nélkül eltölteni a fizikai és mentális állapotot is rontja. Ez gyorsabban megöli, mint az éhezés. A katasztrofális forgatókönyv elkerülése érdekében adunk néhány tippet a víz megtalálásához, begyűjtéséhez és szűréséhez a természetben.

Olvass tovább
Kevlar és felhasználása

Kevlar és felhasználása

A modern világ olyan kihívásokat hoz, amelyeket a természet soha nem látott előre. A folyamatos fejlődés természetesen megnövelte az erős és tartós szintetikus anyagok gyártása iránti igényt. Az egyik ilyen anyag a Kevlar – egy forradalmian új. szintetikus szál, amely kitágítja annak határait, ami 1968 óta lehetséges. Megtudhatja, mi van a kevlárban, hol használják, és miért van olyan fontos helye az emberek életben.

Olvass tovább
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió